Home ReviewsAlbum Reviews JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA – Ah Beh Bah / Big Belly Blues (Zephyrus Records).

JAMAICAN JAZZ ORCHESTRA – Ah Beh Bah / Big Belly Blues (Zephyrus Records).

by Peter De Bruycker

Als we denken dat we het nu toch wel stilaan gehad hebben met de terrasjes en zomerse toestanden, is dat zonder Jamaican Jazz Orchestra gerekend.

Jamaican Jazz Orchestra is een veelkoppige band uit Gent die jazz vermengt met ska en reggae, gekruid met afrobeat en nyahbinghi. Een mix van eigen kweek die het op uw heupen gemunt heeft.

In 2015 brachten ze met Encounters een eerste volledig album uit, met Sarah Devos (Leki) op zang. In afwachting van een nieuw album, trakteren ze ons op twee nieuwe instrumentale nummers. Fluit en koperblazers wiegen ons oostwaarts in Ah Beh Bah. Het trage Big Belly Blues voert ons loom weer terug op jazzy vibes. Vanaf 30 november op 7’’ vinyl verkrijgbaar.

Jamaican Jazz Orchestra is een project van gitarist Wouter “Wowie” Rosseel (Lee Perry, Congo Ashanti, Pura Vida) waarvoor hij een uitgelezen groep muzikanten rond zich verzamelt. De uitgekiende composities laten, ook nu weer, ruimte voor aanstekelijk spelplezier. Ska en rocksteadyritmes vormen de basis voor een exotische coctail, die zowel op het hoofd als op de benen mikt. De nummers zijn groovy en feestelijk. Ze hebben diepgang, zonder al te veel capriolen.

Inspiratie haalt Jamaican Jazz Orchestra bij grootheden van het genre als Bob Marley, Ernest Ranglin, Jackie Mittoo, Monty Alexander en The Skatalites, maar evengoed bij Django Reinhardt, Sonny Rollins en de swing jazz.

In het najaar van 2019 mogen we een tweede album verwachten, waarin ze de typische old school sound van oude reggae-jazz opnames willen simuleren. Dat belooft. Terug een lange nazomer.

Facebook

Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More