Home ReviewsAlbum Reviews JAGUAR JAGUAR – Madelyn (Creme Glase)

JAGUAR JAGUAR – Madelyn (Creme Glase)

by Felix Sandon

Dromerige, maar toch meeslepende ritmes, refreinen die uit twintig stemmen tegelijk lijken te komen, een rijke klankkleur met synthesizers en swingende instrumenten allerhande: Jaguar Jaguar heeft op Madelyn, hun tweede ep, duidelijk een geheel eigen geluid gevonden.

(c) : Creme Glase

Tegelijk is dat ook het probleem van deze ep: alle nummers klinken min of meer hetzelfde. Een swingend geheel dat de luisteraar niet loslaat is Madelyn zeker, alleen heeft die luisteraar niet door wanneer het ene nummer gedaan is en het volgende begint.

Het sterkst is Madelyn daar waar Jaguar Jaguar de paden die ze net hebben platgetreden weer durft te verlaten en variatie opzoekt. Dat gebeurt in Weightless, halverwege laten ze het nummer voor wat het is en belanden we in een jungle vol jazzy klanken waar jaguars zich zeker thuis zouden voelen. Spannend, gedurfd en geslaagd. Ook de gastrol van Témé Tan op Out of Sight zorgt voor afwisseling. Met zijn Franstalige fluisterteksten voegt hij mysterie en avontuur toe.

Sommige groepen zoeken jarenlang naar een eigen onmiskenbaar geluid, Jaguar Jaguar heeft het op hun tweede ep al gevonden. Wie vanaf nu een nummer uit Madelyn hoort voorbijwaaien, herkent de groep meteen. Om welk nummer het gaat, zal echter een raadsel blijven. Maar geen paniek, met wat meer geëxperimenteer zoals in Weightless en Out of Sight komt dat heus wel goed.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More