Home ReviewsAlbum Reviews IVORI MOSS – Deep Dive (N.E.W.S.)

IVORI MOSS – Deep Dive (N.E.W.S.)

by Bart Verlent

Na het plotse overlijden van de vader van Sander (Superlijm) en Jasper Bullynck (Oscar and The Wolf), kwamen de broers opnieuw in contact met hun nicht Aline Goffin. Aline’s teksten en melodieën bleken de perfecte aanvulling bij het muzikaal verhaal van de Bullyncks. Vanuit Jaspers voorliefde voor grootste sferen, Sanders achtergrond in donkere house en Aline’s nineties r&b geïnspireerde stem, ontstond een eigen geluid dat het trio brengt onder de naam Ivori Moss.

Het trio trok de Robot Studios in met producer Pieterjan Coppejans (Eefje De Visser) en kwam buiten met de debuutep Deep Dive. De ep gaat over de moed om niet weg te lopen, los te laten en zich kwetsbaar te tonen. Het is voor het trio een sprong in het onbekende, die toch vertrouwd aanvoelt.

Ivory Moss heeft een origineel, eigen geluid, wat al vrij uniek is voor een electro-band. De gebroeders Bullynck creëerden een recept voor een aanstekelijk electro-geluid waar Goffin haar mooie stem iedere keer anders op neerlegde. Op de zes nummers van deze ep zet het trio iets prachtigs neer. Dansbaar, mysterieus en erg catchy.

Deep Dive mag dan voor Ivori Moss een duik in het onbekende zijn, het levert alvast een heel sterke ep op vol electro-pareltjes. Als je dat als band als debuut kan afleveren weten we dat ze tot veel in staat zijn.

Je Kan Ivori Moss aan het werk zien op:

17/11 – support Tessa Dixson, Het Depot, Leuven
18/12 – ep-release, Calypso, Knokke
09/12 – ep-release, Kavka, Antwepen

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More