Home ReviewsAlbum Reviews ILLUMININE – Baptism Of Solitude (Illuminine Music)

ILLUMININE – Baptism Of Solitude (Illuminine Music)

by Patsker Omaer Beguin

De releases die Kevin Imbrechts met Illuminine uitbrengt zijn steeds veelbelovend en intiem. Regelmatig gaan zijn vroegere werkjes nog in onze cd speler of onder de naald. Imbrechts prikkelt met zijn gitaar het denken (voor degene die daar open voor staan) en zorgt met zijn composities voor een ontspannende stemming. Baptism Of Solitude is zijn vierde plaat en verwijst naar een gelijknamig nummer van Buckethead. Deze waanzinnige Amerikaanse cult gitarist (steeds gemaskerd met een emmer op zijn hoofd) met honderden releases op zijn naam, is één van Illuminine’s grote inspiratiebronnen.

Imbrechts gaat op Baptism Of Solitude dieper dan op zijn vorige werken. De klankgolven aaien de zintuigen met precisie en rimpelen doorheen oorden van eenzaamheid, verlatenheid en verlangen. Het gitaarwerk klinkt spontaan en devoot. Imbrechts laat de snaren vibreren in minimalisme en zweven in feeërieke sferen met een melancholische ondertoon. Baptism Of Solitude is geen plaat waar je gewoon naar luistert. Neen, deze gitaarambient dient geabsorbeerd te worden tot in de kleinste poriën.

Illuminine tokkelt hier een ideaal winteralbum bij elkaar. Baptism Of Solitude krijgt tijdens de donkerste dagen van ahet jaar, met de conjunctie van Jupiter en Saturnus, en de aan banden gelegde vrijheden een licht bitter kantje. Deze mooie soundtrack kan vergeleken worden met werk van het Amerikaanse postrock duo Hammock en het Hongaarse ambient en postrock project Musicformessier (Csarnogurszky István). Illuminine claimt stilstand bij het leven tijdens het luisteren naar de vredige klanken die een onverwacht helend effect op de psyche hebben.

https://illumininemusic.bandcamp.com/album/baptism-of-solitude

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More