Home ReviewsAlbum Reviews ICARUS TAPES #1: BOW.

ICARUS TAPES #1: BOW.

by Björn Comhaire

Het Gentse Icarus Records label staat bekend om zijn euh… minder commerciële muziek. Bands en muzikanten die de grenzen opzoeken vinden er een thuis, krijgen de mogelijkheid om live hun ding te doen en krijgen exposure tijdens de radioshow Icarus op Urgent.fm.

Tijdens die radioshow wordt er al eens live gespeeld (ondertussen toch al een keer of 60) en Icarus is van plan enkele van die optredens in kleine oplage te releasen op cassette. De eerste van die Icarus Tapes is er nu en bevat een live sessie van een halfuur van het vijftal Bow. De cassette komt met artwork van Jeroen De Wandel.

Bow is een Brussels quintet bestaande uit Margaret Hermant (Echo Collective, viool), Benoit Leseure (viool, Jean-François Durdu (altviool), Marine Horbaczweski (cello) en Cyrille de Haes (Otto Lindholm, contrabas). De opname bevat één lange improvisatie waarbij je duidelijk hoort dat de bandleden al langer samenspelen, mekaar muzikaal door en door kennen en perfect aanvoelen.

Van de dreigende, slepende tonen van de contrabas aan het begin van de track over de milde chaos waarin de violen mekaar te lijf gaan in het tweede deel tot de berusting op het einde van het nummer/album, blijf je geboeid luisteren.

Bow is een soort “kamerorkest voor de eenentwintigste eeuw” dat emotie en expressie laat voorgaan op virtuoze demonstratiedrang. Heerlijk om “oude” instrumenten op die manier opnieuw te ontdekken.

Wil je meer horen van Icarus dan kan je elke zondagavond om 21u afstemmen op Urgent.fm (regio Gent) op 105.30MHz of je kan live dan wel uitgesteld luisteren via de website van Urgent.fm.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More