Home ReviewsAlbum Reviews HUN HUN – Y Bab Adöy (Lurid Music)

HUN HUN – Y Bab Adöy (Lurid Music)

by Bart Verlent

In 2019 debuteerden Jimmy en Noë Moens met hun project Hun Hun met een naamloze ep. Op die ep brengt het duo een ijzersterke combinatie van Oosterse-klanken, krautrock en vette beats. Jimmy en Noë verzamelen in hun vrije tijd retro-geluiden en met Hun Hun maken ze daar dan dansbare tracks van. Ze hebben zich laten inspireren door ouwe Turkse b-films. De eerste echte langspeler van dit Brusselse duo wordt uitgebracht op het Amerikaanse label Lurid Music. Kwestie van ineens internationaal door te breken.

(c) Hun Hun

Op Y Bab Adöy nemen ze ons mee op een bijzondere, psychedelische, dansbare trip door het Oosten. Met songs met een breed klankenpalet, aanstekelijke beats en een flinke portie krautrock. Elk nummer is een echt originele openbaring die ons van de ene verrassing in de andere doet vallen. Ze serveren dertien ijzersterke tracks waarmee we ons in een dansbare soundtrack wanen van een psychedelische versie van Star Trek.

Hun Hun deed er goed aan om dit album op een Amerikaans label uit te brengen. Aangezien het duo een straf internationaal geluid etaleert moet hun muziek echt wel tot ver buiten onze landgrenzen gehoord worden. Jimmy en Noë nemen ons op deze plaat mee naar een bizarre planeet “where no man has gone before” en dat kunnen we zeker appreciëren.

BANDCAMPFACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More