Home ReviewsAlbum Reviews HIDDEN IN TREETOPS – Lost (Wool-E Tapes)

HIDDEN IN TREETOPS – Lost (Wool-E Tapes)

by Didier Becu

Een van de mooiste kenmerken van muziek is diversiteit. Niets is meer schrijnend dan muziekfans die zich, om welke reden ook, in één hokje opsluiten. Geert Vandekerkhof kan je daar in ieder geval niet van beschuldigen. Je kent hem natuurlijk als de frontman van de new wave band Der Klinke of de bezieler van het minimal electro-project Story Off, maar alsof dat alles nog niet genoeg is, maakt hij met Hidden In Treetops tevens alternatieve ambient muziek.

De muziek van Hidden In Treetops is helemaal instrumentaal en vraagt iets meer inspanningen dan wat hij met Der Klinke of Story Off doet, maar eens je je ogen sluit en je laat meevoeren op het elektronische klanktapijt, gaat er een mooie wereld voor je open.

Ook al telt deze taperelease veertien tracks met elk een verschillend karakter, luister je er toch beter in één ruk naar. Noem het een soort van ontdekkingstocht doorheen de elektronische muziek, een trip doorheen de geschiedenis van de synthesizer met Geert als gids.

Zo hoor je in The White Container en Requiem duidelijk dat Chesko een fan is van Jean-Michel Jarre. La Mata At Night is meer Warp!-achtige electronica die flirt met Sabres Of Paradise en Aphex Twin. Soms dansbaar, op andere momenten gewoon muziek om op weg te dromen zoals in de opener Low waarin de beangstigende, betoverende en zware synths je overvallen.

Hidden In Treetops is donkere elektronica, met alweer een nieuw muzikaal gezicht van Geert Vandekerkhof.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More