Home ReviewsAlbum Reviews HERSENCELLEN – We Ploeteren Voort (Jezus Factory Records)

HERSENCELLEN – We Ploeteren Voort (Jezus Factory Records)

by Luminous Dash

Net als in de natuur gebeuren er ook in de muziek heerlijke kruisbestuivingen. Hersencellen is er zo één. En dan nog één die kan tellen. Voortgesproten uit het samengelegd en verzameld brein van de heren Bootsie Butsenzeller en Gert Vanlerberghe.

Bootsie Butsenzeller, verdiende zijn drumstokken bij oa DAAU, Traktor, A Clean Kitchen Is A Happy Kitchen. Tevens plaatjesdraaier, knob wizard en beat-programmator.
Gert Vanlerberghe is dan weer Antwerps (slam)poëet en romanschrijver ( Als een ballon – 2012 / Verdwenen 2015 ), organisator van Ballonnenvrees en muzikaal actief bij bands als Melting Time en zijn eigen punk-combo Drink my Puke.

Een schrijver met een vlijmscherpe pen en teksten vol vitriool die zijn hersenspinsels ten berde brengt samen met een DIY-muzikant pur sang, die als tegenprestatie zijn lustbeats, jazzy synths en knobs loslaat op de teksten van … Literaire punk van de bovenste beste boekenplank dito platenrek.

Niet alledaags, neen, maar een trap onder je kont en je geweten krijg je ook niet elke dag. Beiden linksdragend geven ze ons een zeer kritische, maar zeer relevante kijk op alles wat misgaat in de maatschappij, al dan niet op rijm. Zoals in SABOTEER, DIAMANTEN, KUBISME en ALLE DIEREN STERVEN. Maar ook de liefde, zowel de zoete als de zure kant komt aan bod. Die schrijvers toch … nietwaar SAXMEISJE. Ook te boeken als huiskamerorkest, voor wie eens real talent in zijn huiskamer wil zien, in 3D dan nog.
Moge ze nog veel ploeteren, ze doen dat goed.

FRANCOIS DU PAINLAIT

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More