Home ReviewsAlbum Reviews HALEHAN – Selfless Dream (PIAS)

HALEHAN – Selfless Dream (PIAS)

by Astrid Venturuzzo

Misschien nog wat ondergewaardeerd in het Vlaamse deel van dit Belgenland is Alexandre Lambrecht aka Halehan. Maar onbekend is niet persé onbemind en dat is zeker voor Halehan het geval. Zijn debuut Temple Of Maia uit 2017 werd met open armen ontvangen en nu twee jaar later brengt Halehan zijn tweede ep Selfless Dream.

Reeds uitgebrachte singles Kind Of Blue, Humi en When The World’s Turned Around gaven ons reeds een beeld van Selfless Dream en dan vooral de shift die Halehan heeft gemaakt van het  meer klassieke popgenre naar de electropop die de bovenhand haalt op deze laatste ep. Toevallig of niet klinken de nieuwe singles ook veel bruisender en lijken ze meer diepgang te hebben dan de nummers op de vorige ep.

Novocaine begint als een rustige ballade, maar wordt snel aangevet met diepe bassen en de zwoele stem van Halehan en wordt zo voornamelijk een laidback nummer. When The World’s Turned Around is een donkere popballad die vertelt over het geduld dat nodig is om opnieuw de liefde te kennen nadat een eerdere liefde verloren is gegaan. Een herkenbaar gevoel dat door Halehan in een herkenbaar jasje werd gestoken, met als resultaat een geslaagde electropopsong.

Humi eist dan weer de aandacht door de combinatie van lichte piano met de nodige ritmewisselingen en diepe lyrics. Ogen sluiten en dansen op Humi, ja graag.

En als we dan toch met de ogen toe aan het genieten zijn, is Kind Of Blue daar om dit gelukzalige gevoel verder te zetten. Met een vette knipoog naar Miles Davis, probeert Halehan hier op zijn eigen manier de notie van de ‘blauwe kleur’ en het melancholische dat deze kleur representeert om te zetten in een song. Opzet geslaagd.

Afsluiten doet Halehan met Home. Een nummer dat een rustige opbouw kent van een basic start naar een prachtig einde, perfecte afsluiter van een meer dan geslaagde ep. We onthouden van Selfless Dream vooral dat zichzelf in vraag stellen om vooruit te gaan voor Halehan de best mogelijke optie bleek. Wij zijn fan en als jullie houden van Bon Iver, James Blake of Frank Ocean, jullie ook!

Selfless Dream komt uit op 13 maart. Op 5 april komt Halehan Selfless Dream voorstellen in de Botanique in Brussel. Tickets verkrijgbaar via de volgende link: https://botanique.be/fr/concert/halehan-2020

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More