Home ReviewsAlbum Reviews GROWING HORNS – The Nobility Of Pain (Eigen Beheer)

GROWING HORNS – The Nobility Of Pain (Eigen Beheer)

by Kennet De Bondt

Growing Horns is een vijfkoppig doom-sludge gezelschap dat actief is sinds 2015.
Vanaf 2016 waren ze aanwezig op de Belgische podia waar ze behoorlijk stevige gigs speelden.

In mei 2019 trokken ze samen met Jonas Nyaarr de GAM Studios in voor de opnames van hun eerste ep The Nobility Of Pain. Van het laatste nummer op de ep, 2084, werd zelfs een heuse clip gemaakt.

Growing Horn heeft in de voorbije jaren hard gesleuteld aan hun nummers en hun sound. Hun grote voorbeelden zijn Crowbar, Goatsnake en Down, en – het mag gezegd worden – ze zijn in hun opzet geslaagd als ze net als deze bands wilden klinken. The Nobility Of Pain staat er als een rots in het nevelige, duistere moeras en bezorgt het publiek een stevige ervaring.

De ep bevat vijf tracks en is voor de liefhebbers van het sludge-doom genre zeker het beluisteren waard. De nummers steken goed in elkaar, en de technische vaardigheden van de muzikanten zijn niet te onderschatten. De algemene klank van de ep is zuiver en ondanks het moeilijk te mixen genre hebben de jongens van Growing Horns samen met de studioploeg prachtig werk geleverd.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More