Home ReviewsAlbum Reviews GRANDADDY – Last Chance (Columbia)

GRANDADDY – Last Chance (Columbia)

by Luminous Dash

Are you ready? Yep! 11 jaar na het verschijnen van Just Like the Fambley Cat, komen de Californische baseballpet- en houthakkershemddragende lo-firockers van Grandaddy uit hun broedplaats met een kersvers nieuw album.

Wees gerust! Ze zijn niet toegetreden tot het clubje van steriele vingerknipsamples en radiohits.  Grandaddy is alive and kicking! Zoals ten tijde van The Software Slump, maar dan matuurder, tragischer en met een gezonde dosis ironie: ‘That’s what you get for getting outta bed.’/’It’s all a metaphor for being drunk and on the floor.’

Ook Jed, de robot is terug van de partij, evenals de fuzzy basgittaar en de klepperende anloge synthesizers. De thriftstore keyboardjes blijken het ook nog steeds te doen en zorgen voor subtiele, vreemdsoortige schoonheid.

Toch zijn er ook enkele uitschieters tussen de 12 nieuwe songs. Zoals het sluimerende Oh She Deleter, of het flitsende Check Injin, waaruit blijkt dat Jason Lytle nog steeds een  vernieuwend en relevant songwriter is.

Zet dus  uw pet en zonnebril op en beluister de nieuwe plaat van Grandaddy terwijl u met uw auto op  de Californische highways rijdt langs krakende satellieten en alienachtige 8-bit robotvogels en zeg op het einde van uw droom: Danku grootvader voor dit geschenk!

Grandaddy speelt op  5 april in de AB en op 15/7 in Dour.

ANTON KEULERS

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More