Home ReviewsAlbum Reviews GOSIA ZAGAJEWSKA, PAULINA OWCZAREK & EMILIO GORDOA – Spontaneous Live Series 006 (Spontaneous Live Series)

GOSIA ZAGAJEWSKA, PAULINA OWCZAREK & EMILIO GORDOA – Spontaneous Live Series 006 (Spontaneous Live Series)

by Patrick Bruneel

Het is niet voor elke dag, dit werkstukje. De vorige keer dat we First Meeting, het enige nummer van deze sessie met een tijdsduur van ruim een half uur, beluisterden, konden we er niet echt inkomen of ervan genieten.

We waren te geëxalteerd door de overlast van onze lieve buren, die besloten om de uitzending van de ronde van fransozenland dermate luid te zetten, dat onze oudste zich kwam beklagen over het volume. De jongeman zit graag in stilte op zijn kamer en dat werd nu gedwarsboomd door de buurman die op zijn velooke op de rollen koerske wilde spelen en terwijl naar de ronde luisteren op hoog volume een verdiep hoger en de andere kant van de woning. En de buurvrouw zette beneden haar tv vol open, om ook naar de rit te kijken en luisteren, van op haar terras. Tja, dan zet een mens ook al eens een deuntje als onderhavig op om hen te plezieren.

Het zegt waarschijnlijk voldoende over de muziek die op First Meeting staat. Die is niet geschikt voor iedereen en al zeker niet voor het gros der koersliefhebbers. Het stuk werd op drie oktober 2021 opgenomen in de Dragon Social Club, Poznań tijdens het Are You Spontaneous? 5th Spontaneous Music Festival.

Gosia Zagajewska speelt met haar stem, Paulina Owczarek toetert zich bij momenten een ongeluk op haar altsax en Emilio Gordoa leeft zich uit op zijn vibrafoon en wat objecten die ook wel eens een tikje kunnen verdragen.

Zoals de titel al aangeeft gaan we ervan uit dat deze sessie de eerste ontmoeting was tussen de drie muzikanten. Dat houdt dan ook in dat de eerste vijf minuten een beetje aftasten is van waar de ander naar toe wil waarna het improviseren naar hartenlust een aanvang kan nemen. Soms wild, soms ingetogen is het half uur muziek dat we voorgeschoteld krijgen, behoorlijk divers. Net daardoor is het nodig om met volle aandacht te luisteren, zonder stoorgeluiden. Zelfs niet als die komen van de ronde der fransosen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More