Home ReviewsAlbum Reviews GOEIE JONGENS – Vliegtuigmodus

GOEIE JONGENS – Vliegtuigmodus

by Bert Geurts

Door: Bert Geurts

Als concertorganisator mochten we vorig jaar Goeie Jongens een podium bieden in de helaas gesloten sociaal-culturele broeiplaats de FiNiX in Hasselt. We kregen een geweldige performance uit de productieve Limburgse hiphop scene.

Hun eerste album Vliegtuigmodus is dan ook een straffe samenwerking van 14 rappers die evenveel tracks opnamen na een jaar hard werken.

Openingsnummers Tot De Dood en Waar Anders zijn een stempel! Vet, Genks en hard! Het leven en de achtergrond in Genk is moeilijk maar het wel waard! Met zeer vlotte flows en herkenbare accenten geven ze power aan hun roots.

Hun net uitgebracht single Zwarte Zee is dan ook een mooie weergave van deze bizarre tijden.

Bloed, Zweet & Tranen is een lekkere aanval op de dansbenen. Snelle en cleverre beats klinken alsof ze nooit iets anders gedaan hebben. Straight in your face zoals het vroeger The Blood & The Sweat van de old-school hardcore band Sick Of It All.

Ze brengen ook voldoende afwisseling in hun nummers. Hobbyland, Van De Hemel Naar De Hel en Noorderzon serveren een zachte, melancholisch flow met een verrassend bewerkt stemgeluid. In sommige nummers zoals Pauze wordt bewust de nadruk gelegd op de lyrics en staat de muziek wat op de achtergrond. 

Het is ongetwijfeld duidelijk te horen dat dit collectief het brede veld van de hiphop sound heeft verkend en gebruikt; van chille, basic beats in Leven Tussen De Lijnen, Elk Huis Een Kruis en Geen Regels tot de onweerstaanbare, vette flows van Bounce en Slangemanne die straight out of the cité lijken te komen.

Dit album kan alleen maar een prikkelende, winterse opwarmer zijn voor een hopelijk snelle, sterke live-set.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More