Home ReviewsAlbum Reviews GOBLYNS – Hunki Bobo (Crazysane Records)

GOBLYNS – Hunki Bobo (Crazysane Records)

by Bootsie Butsenzeller

Gek hoe de toevalligheden der dingen samen kunnen komen in de muziekwereld. In maart kregen we de eerste single Sakura van het Berlijnse trio Goblyns voorgeschoteld. Iets meer dan een maand later kwamen ze met Muti op de proppen. Beiden werden door ons alvast enthousiast onthaald.

Op 4 mei hadden we de eer het geluid te verzorgen voor The Third Sound in Djingel Djangel en wie blijkt daar achter de drums te zitten ? Jawel, Frank Broek van Goblyns. Die uiteraard prompt het op stapel staande Hunki Bobo album begon aan te prijzen, dat uiteraard al in onze to do lijst stond. Dat album dat hij samen met maatjes Liam en Gio tot stand bracht is er nu eindelijk.

© Goblyns

Sakura mag de aftrap geven en we schreven dus al dat het zwoel, sexy en toch potig binnenkomt. Bobo wordt nog potiger; psychrock met mathrock en surfy elementjes die dynamisch worden afgewisseld met zweverige passages. Great Hunger is zo funky en sexy dat we meteen beseffen over welke honger het hier gaat, raakpunten met Antwerpens trots Sekushi zijn niet van de lucht, maar zeer waarschijnlijk geheel toevallig.

Het Oosters getinte Muti hadden we ook al bejubeld. Een Hendrix Cry Baby Wah loopt als een rode draad doorheen de Afro getinte groove van The Gardner. Dan volgt Little Hunger die niet moet onderdoen voor z’n grote broer. Het tempo wordt omlaag geschroefd naar ‘joint in hangmat’ niveau op Electric Shadow, tot je met je stonede kop halverwege toch zin krijgt in een potje beachvolley.

Donnerblitz, waarin Morricone iets onzedigs doet met The Stooges en Fifty Foot Combo, maakt een eind aan dit spetterende boeiende instrumentale zomerfestijn.

SpotifyFacebook Instagram

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More