Home ReviewsAlbum Reviews FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS – M (Zeal Records)

FUTURE OLD PEOPLE ARE WIZARDS – M (Zeal Records)

by Didier Becu

God weet wat er in de hoofden van Stijn Vanmarsenille, Nele De Gussem en Sylvester Vanborm omging toen ze besloten om als Future Old People Are Wizards door het leven te gaan. Een naam die moeilijk is om je te herinneren als je net iets te zat bent, maar je kan het alsnog op FOPAW houden.
Alles is moeilijk als je het over Future Old People Are Wizards hebt, zo is het al even onmogelijk om een genre of stijl op dit trio te kleven, gewoon omdat ze iedere minuut een andere richting uitgaan. Een behoorlijk vervelend bandje voor recensenten dus, maar des te avontuurlijker voor de muziekfanaat.

a2511418473_10


Is een plaat met acht songs nu een ep of een lp? Wat zou het, behoort tot het kruim van de Belgische releases dit jaar. Zo’n plaat die je doet zeggen “wat ben ik verdomme trots dat ik een Belg ben”,  ook al houdt het daar mee op.
De rode draad door de plaat is dat iedere song in zijn titel het woord “man” krijgt, met James Bond heeft het dus geen bal te maken. Er is een man met een fluit, één met fuzz en zelfs één met tieten. Een behoorlijk gestoord zooitje dus die Future Old People Are Wizards (voor de rest voor dit artikel schrijven we gewoon FOPAW), maar wat een geluid!
De eerste track Man With Fuzz zit meteen goed. Songs die beginnen met het geluid van een trein zitten gewoon altijd goed, vraag maar aan Bowie toen hij Station To Stationuit zijn goddelijke mouw schudde. Wel is de FOPAW-trein er één die je naar een duister oord voert, zeg maar een gekke trip vol verrassingen.
FOPAW zal nooit hits scoren, daar is de muziek net iets te gecompliceerd voor, wel zijn het stuk voor stuk muzikale noten die zijn samen gesprokkeld om het hart van de ware muziekfanaat te raken: een potpourri van zeventig (of was het nu zestig?) jaar rockmuziek.
Geen seconde houden de drie zich in, in Man With Bricks komen ze zelfs op de proppen met pompeuze synths die alleen slechte progrockbands zouden gebruiken, maar hun waanzin werkt.
Alles zit erin, Man With Attitude neigt zelfs naar metal of is het gewoon stonerrock? One Man’s Opinion is dan weer pure Hawkwind met de juiste portie paddenstoelen, terwijl Man With A Flute met de geluidjes flirt die Kapitan Korsakov tegenwoordig zo populair maken, maar wie weet ontdekken andere fans er weer iets helemaal anders in. Te klasseren onder subliem, zelfs geniaal.

Didier Becu

Future Old People Are Wizards Facebook

Future Old People Are Wizards Website 

Zeal Records 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More