Home ReviewsAlbum Reviews FROZEN NATION – Dark Belgian Disco (Sub-Continental).

FROZEN NATION – Dark Belgian Disco (Sub-Continental).

by Nel Mertens

Frozen Nation is het Belgische trio D&D, Moss en Elvis die elkaar ontmoetten na een harde winter in  de Spector Studio in Brussel. Nadat ze hun gezamenlijke passie voor new wave en postpunk ontdekten, begonnen ze samen muziek te maken en kwamen ze al snel met een eerste single I Failed For You. Moss is groot en introvert en woont in de Marollen in Brussel. Hij is diegene die voor de sombere lyrics zorgt en catchy melodieën steevast zo donker mogelijk in zingt. Dat zou voor een kleine strijd zorgen met D&D, maar het zijn net die tegenstellingen die bijdragen tot hun stijl: Dark Belgian Disco. Dat Elvis geen man is, maar een modulaire synth is uit de jaren 70 die D&D vond en oplapte, maakt dit trio wel bijzonder. Een trio met een liefde voor disco en dansmuziek dat catchy popsongs schrijft, terwijl ook de invloeden van Covenant, And One, Depeche Mode, Chic, Moroder, Dead or Alive, Roxy Music, David Bowie, Kraftwerk, New Order, Joy Division, Killing Joke, The Psychedelic Furs, Alphaville, Bauhaus, Wolfsheim, Heaven 17, John Foxx… nooit ver weg zijn.

Ze hebben net hun eerste lp uit die deze liefde mooi samenvat en een beeld met sound wil geven bij de Dark Belgian Disco-scene.

Bij deze release hoort ook een knappe videoclip bij de titeltrack Dark Belgian Disco: zowel qua sound als qua beelden is dit Belgisch. Het nummer is een ode aan de newbeat. Je hoort er een bas in Cerrone-stijl, disco drums en wellicht de eerste koeienbellensolo in de darkwavegeschiedenis.

De video werd opgenomen in de Marollen, in Sint-Gillis en op de Zuidfoor. Een safari door de meest levendige wereld van de Brusseleirs, waar Belgitude leeft en zichtbaar is. Koude, hitte, vochtigheid, feest, eenzaamheid, voeding voor de ziel en millenia aan geschiedenis bestaan er samen.

Het Dark Belgian Disco album is opgenomen, gemixt en geproducet door D&D in de Spector Studio in Brussel voor het label Sub-Continental. Het is te verkrijgen op lp, digitaal of te beluisteren via Spotify.

Order / Facebook / Website / Spotify / Soundcloud

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More