Home ReviewsAlbum Reviews FRIEDER BUTZMANN, THOMAS KAPIELSKI – War Pur War (Tapete Records)

FRIEDER BUTZMANN, THOMAS KAPIELSKI – War Pur War (Tapete Records)

by Patrick Van Hauwaert

Wie deze plaat oplegt zit meteen met een wtf moment. Achttien tracks lang word je geconfronteerd met een collage van geluiden, muzikale intermezzo’s enzomeer. Het is als het ware een soundscape avant al lettre. De geluiden en muziekjes klinken ook allemaal een beetje gedateerd en dat klopt. War Pur War is een heruitgave van een quasi onvindbare plaat uit 1987. Het is een tijdsdocument dat vooral de liefhebbers van de avant-garde zal bekoren. Tussendoor vind je een song of twee, drie of iets dat toch doorgaat daarvoor en dan komt het nog het dichtst bij het geluid van bands als DAF of Felhfarben. Van echte liedjes kan je echter nooit echt spreken. Do The VoPo is zo’n song uit die reeks en ook Ein Beglockendes Rauschen heeft een soort van song structuur.

Butzmann is een liefhebber van experimentele muziek die al sinds de jaren 60 bezig is met het zoeken naar en het ontdekken ervan. Verder werkt hij ook voor de radio en is hij bezig met performances. Hij werkte tijdens z’n carrière samen met onder meer Genesis P-Orridge, Blixa Bargeld en Santrra Oxyd en maakte tal van soloplaten. Kapielski kwam in de jaren 80 in contact met Butzmann en het is uit deze contacten dat War Pur War ontstond.

Zoals gezegd is War Pur War niet voor de poes en dus ook niet voor iedereen weggelegd. Als je een beetje avontuurlijk aangelegd bent, dan is het echter zeker het beluisteren waard.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More