Home ReviewsAlbum Reviews «FLOAT» – Behind The Curtains (Eigen Beheer)

«FLOAT» – Behind The Curtains (Eigen Beheer)

by Bram Speleman

Exotisch, bezwerend en melancholisch. Dat is de eerste ep van «Float» in een notendop, al is het moeilijk om er de vinger op te leggen. Behind The Curtains bevat zo’n heerlijke mengelmoes aan stijlen dat we ons afvragen met welke ideeën Tim Wuyts en Dries De Maeyer de eerste keer het repetitiekot indoken. Het resultaat daarvan mag er alleszins zijn.

(c) Jonathan De Maeyer

«Float» warmt ons op met een rustig kabbelende soundscape, getiteld – je raadt het nooit – Warming Up. De intro loopt naadloos over in hun single Our Faces, wanneer het gekabbel geleidelijk aan plaatsmaakt voor ritmische, exotische golven. Looking Up zorgt dan weer voor dansbare grooves en een mierzoet stukje romantiek. Na al deze exotiek (en erotiek) gaan we in New Places naar een onbekend eiland ergens langs de westkust van Ierland, vol heimwee en mystiek. In Small Red Cup keren we langzaamaan terug naar huis en herkennen we flarden Calexico.

(c) Jonathan De Maeyer

Het duo sluit de muzikale reis af met een psychedelische track waarvan de naam al even misleidend is als de kalme intro. Wanneer Cooling Down tot een extatische climax komt, wanen we ons op een strand tenmidden van een uitbundig feestende bende muzikanten, met hoog oplaaiende vuren onder een heldere sterrenhemel. Je weet wel, het soort idyllische taferelen waar films mee eindigen.

«Float» combineert in Behind The Curtains een resem aan instrumenten, ritmes en stijlen tot een bezwerend geheel dat ons meevoert naar mysterieuze eilanden en poëtische snapshots uit verhalen vol melancholiek. Wij zijn erg benieuwd naar hoe al dit moois zal klinken op een podium.

https://www.facebook.com/floatbandpage/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More