Home ReviewsAlbum Reviews FLO – Two Bottles (Eigen Beheer)

FLO – Two Bottles (Eigen Beheer)

by Didier Becu

Als je als vrouwelijke singersongwriter wil opvallen dan moet je goed zijn. Geen keuze. Gewoon omdat er heel wat vrouwen (en mannen) zijn die een akoestische gitaar oppikken en liedjes maken waarmee ze maar al te vaak in de massa verdrinken.

Flo is anders, heel anders zelfs, en haar wapen is gewoon de eenvoud. Het was vorig jaar dat we voor het eerst kennis maakten met de muziek van deze dagdromeres. Net niet de finale van de Melkrockrally gehaald, maar door de jury bejubeld door haar potentie.

Een artieste die het van de schoonheid van haar stem moet hebben en vooral van de kracht van haar fragiele songs. Luisterliedjes maken heet dat.

Het was een beetje wachten op een eerste release, maar die is er vandaag en dan nog in een zeer eigen DIY-stijl. Drie songs die de Oost-Vlaamse zangeres op haar Soundcloud heeft gezet die nu op een cd-r worden aangeboden. Een Facebookberichtje naar Flo en zij vertelt je wel hoe die drie pareltjes bij jou kunnen geraken.

Drie songs zijn wel niet veel, maar in haar geval meer dan genoeg om de nieuwsgierige luisteraar over de streep te trekken en om het einde van de rit toch te kunnen zeggen dat Flo toch wel over een uniek talent bezit.

De drie songs hebben een klassieke structuur en het zal altijd wel gemakkelijk zijn om haar met één of andere gelijkaardige artieste mee te vergelijken. Maar Flo is Flo, en ze bezit net zoals Josefien Deloof een verbetenheid die verpakt wordt met een aparte stem die je hart raakt. Luister drie keer naar Changed My Mind en je weet wat we ermee bedoelen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More