Home ReviewsAlbum Reviews FILM 2 – Sorge* (BlauBlau)

FILM 2 – Sorge* (BlauBlau)

by Patrick Bruneel

Donkere sensuele krautrock, zo omschrijft het uit Bern, Zwitserland afkomstige Film 2 zijn muziek. Na het ettelijke keren beluisteren van hun nieuwste worp Sorge* kunnen we dat alleen maar beamen. Wat een trip is me dit zeg. Één nummer staat er op het album (vinyl, geen cd), goed voor veertig minuten trippen.

We snappen de keuze wel niet helemaal, want halfweg word je uit de meditatie gegooid om de plaat om te draaien, wat op de cd niet nodig is natuurlijk. Welke versie we in handen kregen, daar hebben we het raden naar. Er bestaan namelijk drie versies van het nummer dat de titel Welt draagt (dus niet de albumtitel). Voor de vinylliefhebbers: er zijn 33 exemplaren van elke versie. Welke de koper krijgt, is niet vooraf te achterhalen. De band stuurt gewoon willekeurig een exemplaar op. Elk van de drie versies heeft bovendien een andere hoes.

Mensen die het album digitaal kopen, kunnen kiezen welke versie. Ze zijn namelijk elk afzonderlijk verkrijgbaar. Het gaat telkens om hetzelfde nummer, maar opgenomen op een andere locatie, in een andere context en mindset en dus ook anders klinkend, al blijft de basis hetzelfde.

Jonas Albrecht, Elias Bieri en Elischa Heller hebben zo wel nog meer van die vreemde kronkels. Zo is het album Unbewusste Liebe, dat een half uur duurt, alleen te streamen bij zonsopgang en bij zonsondergang. We gaan het zeker eens proberen, want we zijn helemaal verzot op het stuk dat op onze promo staat.

Psychedelische drones en krautrock in een experimenteel jasje waarbij de band stilaan alsmaar verder gaat in het rituele jammen en improviseren, zichzelf en de luisteraar in een trance brengend. Dat komt voor een groot deel door de inventieve drumpartijen, die hun invloeden van overal ter wereld halen (zie de titel van het stuk). Het stuk bouwt langzaam op, van rustig kabbelend tot alsmaar opzwepender, tot de boel in crescendo eindigt. Of kortweg, zoals ze zelf stipuleren: donkere sensuele krautrock.

Film 2 – BandcampBlauBlau Records

http://unbewusst.love/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More