Home ReviewsAlbum Reviews FÄR – Shot (Eigen Beheer)

FÄR – Shot (Eigen Beheer)

by Cedric De Cooman

Mogen we eventjes opnieuw verliefd worden? FÄR is de gelukkige, een duo dat bestaat uit An-Sofie De Meyer (zang, sampler) en Tim De Gieter (beats, live synths, productie).
Als deze laatste naam je iets zegt, was je waarschijnlijk reeds in zijn Much Luv Studio waar alles werd opgenomen, ofwel ben je fan van het hardere werk, want Tim is ook de zanger van de posthardcoreformatie Every Stranger Looks Like You.

Muzikaal is FÄR iets helemaal anders. Misschien niet netjes om te zeggen, desalniettemin het mooiste compliment dat je dit jaar als band kan krijgen, maar de twee scoren minstens even hoog op de ladder als Rumours.
Net zoals de Gentse formatie, mengt ook dit duo uit Brakel duistere dancebeats vol donkere bassen met hemelse vrouwelijke vocalen. Muziek om op te dansen (daarom zijn het beats), maar vooral gemaakt om op weg te dromen.

Alles is mogelijk (dat heeft de actualiteit ons ondertussen wel geleerd), toch zijn we er vrijwel zeker van dat je met zo’n composities als deze die op deze ep staan, en met zo’n indrukwekkende stem, het wel eens verschrikkelijk ver zou kunnen schoppen in (en buiten) België. FÄR is alweer een Belgische band om de vingers bij af te likken. Fantastisch!
Op 11 januari kun je FÄR in de Afsnis in Gent zien. Gaan!

FÄR

Facebookevenement Afsnis

Copyright foto: Gert-Jan De Baets

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More