Home ReviewsAlbum Reviews FAR & MORE, Travelin’ Thoughts (Eigen beheer)

FAR & MORE, Travelin’ Thoughts (Eigen beheer)

by Wouter De Sutter

Far & More maakt, na jaren verblijf in het repetitiehonk en een spaarzaam aantal concerten, zijn langverwachte plaatdebuut met de ep Travelin’ Thoughts. Far & More is een band en ook weer niet. Een solo project met vier muzikanten. Soms meer. Soms minder, laat de bio weten. En dat klopt helemaal, al is Far & More de laatste tijd vooral het pseudoniem voor de Gentse singer-songwriter Wim Van Wambeke.

© Far & More

Het is niet de laatste tweeslachtigheid waarop Far & More zich laat betrappen. Van Wambeke combineert eenvoudig klinkende composities met meditatieve lyrics van de diepgravende soort. But don’t you worry, ’s mans muzikale mijmeringen zijn nooit te zwaar op de hand. Niets voor amateurs van georganiseerd geweeklaag dus.

Travelin’ Thoughts is goed voor vier liedjes met een begin, een midden en een eind. Met een zekere eighties twist. Doet soms wat aan Crowded House denken. Maar goed, zorgvuldig vormgegeven met (veel) zin voor detail. Onze favoriet: het weids klinkende Doggerland. Beoordeel en beluister zelf via Spotify.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More