Home ReviewsAlbum Reviews ELLI MAC – The Opposite Of Slowly Fading Out (Eigen Beheer)

ELLI MAC – The Opposite Of Slowly Fading Out (Eigen Beheer)

by Bart Verlent

Elli Mac is het muzikale alter ego van singer-songwriter Camille Vanlerberghe. Ze bracht in het verleden de ep Coffee And Dreams en het album Stories uit. Nu heeft ze haar tweede album klaar waar ze twee jaar aan werkte en waarop ze alles zelf deed. Dat zorgt ervoor dat deze plaat heel compromisloos en persoonlijk werd.

Haar hart vormde de voedingsbodem voor elke song. Dat resulteert in donkere maar soms ook hoopvolle en krachtige nummers. De meeste songs klinken heel puur. Camille begeleidt zichzelf op de piano en zo raken de nummers ook diep. Enkel bij Own It, River en Limbo komen er ook andere arrangementen de nummers opvullen.

In Tijgervuur zingt Elli Mac voor het eerst in het Nederlands wat voor een aangename afwisseling zorgt. Want ja, het zijn natuurlijk allemaal mooie nummers maar er is heel weinig variatie te horen.

Vanlerberghe heeft een bijzonder mooie stem en weet hoe ze een gevoelige snaar kan raken. Iets uitgebreidere arrangementen zouden de nummers nog meer tot hun recht laten komen.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More