Home ReviewsAlbum Reviews ECHO BEATTY – Ode To The Attempt (Unday)

ECHO BEATTY – Ode To The Attempt (Unday)

by Wouter De Sutter
Echo Beatty – Ode To The Attempt (c) 2019 – Unday

Echo Beatty, tot drie jaar geleden was dat het synoniem voor de tandem gevormd door Antwerpse  singer-songwriter Annelies Van Dinter en Jochem Baelus. De formule – ingetogen folkrock gekoppeld aan vernuftige soundscapes – was goed voor twee albums die vooral positieve kritieken oogstten.

Muzikale en andere wegen kunnen echter scheiden. Op is nu eenmaal op. Dat gold twee maal voor deze band die sinds de breuk(en) het soloproject van Van Dinter is. Eens te meer want een decennium vatte zij het Echo Beatty –avontuur aan als one-woman-band.

Na de release van Nonetheless en een hiatus van ruim twee jaar liet Van Dinter eerder op het jaar weer van zich horen met de uitstekende single High on A Memory. Anders dan voorheen: akoestisch en meer song dan sfeer. Minder elektronica om zich achter te verschuilen.

Een donker maar puur geluid ontdaan van frivoliteiten. Een bevreemdend universum waarin Van Dinter’s kenmerkende stemgeluid – “a penetrating voice” dixit de bio – volledig tot haar recht komt. Qua stijlbreuk of nieuwe koers kon dat tellen.Dezelfde nieuwe koers, zij het beduidend rijker in de uitvoering, op de daarop volgende singles Ode To The Attempt en All-in Vain.

Met dank aan de vriendenkring waaruit o.m. violiste Patricia Vanneste (ex-Balthazar). Ode To The Attempt, ook de naam van de 4 track ep, krijgt dan ook onze goedkeuring voor de 2.0-emanatie van Echo Beatty en een persoonlijke mijlpaal voor Annelies.

De release van Ode To The Attempt wordt ondersteund met een heuse Europese tour die pas op 16 november  in ’t land is: in Antwerpen, zaal Trix. Op 18 december is Gent aan de beurt (Handelsbeurs).

Echo Beatty Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More