Home ReviewsAlbum Reviews DOOMSQUAD Gent, Video (08/11/2016)

DOOMSQUAD Gent, Video (08/11/2016)

by Didier Becu

8 november 2016, in de wereldgeschiedenis  zal het de dag zijn waarop Amerika een controversiële persoon als president koos, voor een vijftigtal muziekfans (en laten we het daar maar op houden) de datum waarop de (geniale) Doomsquad gratis naar de Video kwam.

De anders tot het voordeur gevulde café gaf vandaag eerder een wat lege indruk, en dat is jammer, Doomsquad getekend op Bella Union (het label van Simon Raymonde) is nochtans één van de betere bands van dit moment.

broers en zussen Trevor, Jaclyn, en Allie Blumas richtten deze band vier jaar geleden op, hoewel ze het meer als een kunstproject zagen, één met elektronische ritmes die geïnspireerd was op de werken van hun favoriete artiesten Georges Bataille, Richard Tuttle, Tanya Tagaq en Genesis P-Orridge.

Kunstenaars die het menen. Voor hun plaat Total Time reisde de band naar de Mexicaanse woestijn af om daar hun donkere en hypnotiserende songs op te nemen. Op plaat voelt het als een ritueel aan, en dat is ook op het podium zo. Met roet op het gezicht, blootsvoets, gekke kledij en vooral zeer veel goesting palmde de Canadese band vanaf de eerste seconde het café in met zijn Afrikaanse opzwepende ritmes die werden gecombineerd met heerlijke postpunk. Riep daar iemand Talking Heads in Café Video? Neen, niemand deed dat, maar hij zou wel gelijk hebben gehad!

Indien je niet één van de vijftig aanwezigen was, kun je Doomsquad nog zien in Het Depot op 15 november als voorprogramma van Peaches.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More