Home ReviewsAlbum Reviews DISTANT FIRES BURNING – For The Love Of… (Audiobulb).

DISTANT FIRES BURNING – For The Love Of… (Audiobulb).

by Patsker Omaer Beguin

In tijden van DIY en internet zijn er al gauw heel wat mensen die een mini-ondergrondse scene opstarten. Distant Fires Burning is er zo een. Creatieveling Gert De Meester sleutelde twee jaar aan For The Love Of… Je kan De Meester ook kennen onder de artiestennaam Doorchaser en als bassist in Seven Laws of Woo, een alternatieve rockband.

Distant Fires Burning laat ons in zijn mooie ambientwereld binnen glijden. De zachte tonen op For The Love Of… werden met een Fender jazzbasgitaar gecreëerd en digitaal gemanipuleerd. De zweverige, op bepaalde ogenblikken zelfs lieve tonen, krijgen begeleiding van sterke bas aanslagen. I Would Move is daar het beste voorbeeld van.

For The Love Of… bevat tien passionele nummers die ons een vreedzaam gevoel geven. De basmelodie op Mountain doet denken aan Tortoise. Distant Fires Burning verkent met zijn bevallige geluiden tederheid en harmonie. Op And More en Each Dayontdekken we de schoonheid van het bespelen van de snaren.

De laatste vier nummers van het album zijn herwerkingen en remixen met en door de vriendenkring van Gert De Meester. Het eerste nummer K&J werd onder handen genomen door Stratosphere in een cave mix. De gitaarloops van Stratosphere smelten samen met de ambient van Distant Fires Burning, tot een prachtig experiment.

Ashtoreth neemt Any onder handen in de Ashtoreth Channeling Distant Fires Burningversie. Een adembenemende, rituele ambient track is het resultaat. I Would move wordt met elektronica overgoten door Misantronics. De bas van Gert De Meester klint hier erg funky. Mountain krijgt tenslotte ook nog eens een Stratosphere remix.

De samenwerking tussen Distant Fires Burning, Stratosphere en Misantronics leidde ondertussen al tot een nieuw project: Synchyse.

Distant Fires Burning baarde met For The Love Of… een betoverend stukje muziek. Verkrijgbaar in een beperkte oplage op cassette en digitaal.

https://distantfiresburning-ab.bandcamp.com/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More