Home ReviewsAlbum Reviews DINOSAUR JR – The Black Session (Live In Paris 1993) (Cherry Red)

DINOSAUR JR – The Black Session (Live In Paris 1993) (Cherry Red)

by Patrick Bruneel

In 2022 kwam Seventytwohundredseconds – MTV Live uit, een proeve van het kunnen in een live-setting van het trio Dinosaur Jr. Daarmee samengaand en goed passend is deze The Black Session, opgenomen in Parijs op 2 maart 1993 in het Maisin De La Radio, Studio 105 voor een beperkt publiek.

De band, bestaande uit J. Mascis, Lou Barlow en Murph, was op het toppunt van zijn kunnen, zeker concertgewijs. Er was nog geen onmin en de band besloot om een keur aan nummers te brengen die hun catalogus van toentertijd bestreek, dus inclusief een nummer van het debuut (Quest).

Eigenlijk speelt het trio een soort van best of, met ondertussen als klassiekers beschouwde nummers als Freak Scene en Just Like Heaven.

Nummers van de albums Green Mind, Bug en Where You Been passeren de revue en het gros daarvan klinkt bevlogen en geïnspireerd. Een feestje dus, zeker voor mensen die de band in het begin van de jaren 1990 live hebben meegemaakt.

Iets minder snedig en vernieuwend dan in de jaren 1980, toen ze onder meer de Eindhovense Effenaar bezochten (zoals ondergetekende), maar toch, zeker heel erg de moeite.

Enig minpunt: de nummers faden weg, een korte pauze en dan een ander nummer, inclusief wat geleuter van de Franse gastheer. Dat hoefde nu ook weer niet. Wij hadden liever gehad dat ze het concert doorlopend op het schijfje hadden gezet, zonder onderbrekingen die er nu voor zorgen dat de sfeer er elke keer weer uit is.

Eentje vooral voor de echte fans.

BANDCAMPFACEBOOKINSTAGRAMCHERRY RED

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More