Home ReviewsAlbum Reviews DELV!S – Walk Alone Tracks (Because Music)

DELV!S – Walk Alone Tracks (Because Music)

by Pieter Walcarius

Niels Delvaux kennen we allemaal beter als Delv!s, de man met de krachtige soulstem uit Landen die ons al kon bekoren met songs als Brother en Come My Way. Delv!s – dat de samenstelling is van Elvis en Delvaux – schotelt ons zijn nieuwe ep Walk Alone Tracks voor. Drie nummers die ons een voorsmaakje geven van het nieuwe album dat in februari 2022 zal uitkomen.

Walk Alone Track is de nieuwe single van de ep en brengt ons meteen in vervoering. De zwoele zangstem in combinatie met de blazers en backings geven deze song een waar soul gehalte van internationale allure. Een rustig toegankelijk nummer die zo uit de jaren zeventig zou kunnen komen.

Rebelman is het nummer dat we hier al eerder omschreven als een origineel nummer met een straf soulgeluid en psychedelische inslag. Delv!s beschikt over de kwaliteit om nummers te maken met verschillende invloeden. Dat is ook duidelijk te horen in de laatste track op de ep Round And Round. Een ijzersterk nummer met verschillende ritmes die ons wat doet denken aan de muziek van Sault.

Kortom een meer dan geslaagde voorloper voor het album die er in februari zal komen. We zijn benieuwd welke nummers Delv!s nog uit zijn baard zal toveren. Eén ding staat voorlopig vast, een eentonig album zal het zeker niet zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More