Home ReviewsAlbum Reviews DE BARON – Ben Biri (Eigen Beheer).

DE BARON – Ben Biri (Eigen Beheer).

by Bart Verlent

Het gebiedt ons te zeggen dat De Baron (nog) niet echt bekend is in ons klein Vlaanderenland. Maar dat mag heus wel veranderen! Je zou het niet zeggen aan hun toch wel volle touragenda, uiteraard te vinden op hun site, BenBiri, geproducet door Pieter Vonk, is waarlijk hun debuutalbum.

(c) De Baron

We zouden kunnen opsommen welke klanken, sfeerbeelden, muziekjes dit oproept, maar het zou makkelijker zijn te vermelden wat je er niet in hoort en voelt… Het is Nederlandstalige wereldmuziek, waarin we klanken horen van o.a. Manu Chao, Mano Negra. Op een gegeven moment zelfs de melodie van één of andere spaghettiwestern. Door de blazers waan je je doorheen deze plaat ergens in een zwoel, oosters landschap. Toch zijn er tegenstrijdigheden die we moeilijk kunnen omschrijven. Vaak met een haast punkachtige, naar eigen zeggen, anarchistische songtekst, met toch wel hoog kleinkunstgehalte. Ja zelfs cabaret of Cirque Du Soleil, het past allemaal in het plaatje! Hoe fantastisch kan je bepaalde sounds doen klinken zeg…

Of deze 9 songs allemaal evenwaardig zijn, dat is een andere discussie. Over smaak…en twisten… Maar volgens ons moeten de vonken tijdens een optreden van De Baron niet alleen overspringen, maar is er heus brandgevaar!

Hoort De Baron thuis op de grote podia? Op een Pole Pole Festival zouden ze zeker niet misstaan! Ons vinden ze alleszins niet op de eerste rij…(brand!)

Francis Van Den Broeck

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More