Home ReviewsAlbum Reviews COSMIC FLANDERS – Cosmic Flanders EP (Eigen Beheer)

COSMIC FLANDERS – Cosmic Flanders EP (Eigen Beheer)

by Wouter De Sutter

Aangezien we ‘echte’ Vlamingen zijn (wat zijn trouwens onechte Vlamingen?) trok deze release down under onze aandacht alleen al door de bandnaam. Naam van het beestje: Cosmic Flanders. Geef toe, dat kom je niet iedere dag tegen.

Het Kosmische Vlaanderen aan de andere kant van de planeet blijkt een zachtaardig kwartet te zijn, uit Sydney, dat de zaken graag van de psychedelische kant bekijkt. Dat blijkt althans uit de eerste release van de band, vorige maand aangespoeld in de redactielokalen waar de beamer spontaan vloeistofdia’s begon te projecteren zo gauw we op ‘play’ drukten.

Psychedelica dus, maar met mate. Het olijke duo reverb & delay tekent inderdaad aanwezig, maar niet all the way. Het gaat eerder om lo-fi poprock  waarin de nodige psychedelische accenten ronddwalen zonder de aandacht volledig op te eisen. Een langgerekte LSD-trip richting space is deze eerste ep allerminst geworden. De gezapig voortkabbelende ritmes en de vederlichte zang worden enkel verstoord door een occasioneel jammerende gitaar.

Zoals halfweg het verrassende Stoner Loner, een nummer dat na een suikerzoete start gaandeweg ontaardt in een kwaad uptempo punkrockding. De enige dissonantie op deze schijf, maar meteen ook het interessantste dat zijn weg vond naar deze kleurrijke release. Kennismaken met deze vrolijk benevelde bende kan geheel gratis via Soundcloud waar het debuut kosteloos te downloaden valt.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More