Home ReviewsAlbum Reviews COCAINE PISS – The Pool (Hypertension Records).

COCAINE PISS – The Pool (Hypertension Records).

by Didier Becu

Februari 2015. Een bende Luikenaars brengt een tape uit: The Pool, en dat op het Belgische In Dogs We Trust dat ook Cheap Drugs onder haar hoede heeft.

Een week later is de tape hopeloos uitverkocht. Wie het cassetje nu in zijn huiskamer wil mag daar zo’n slordige 40 dollar voor neerleggen. Aurélie Poppins en haar drie mannen (ondertussen twee mannen en een bassiste) weten nauwelijks wat hun overkomt. De punk die ontstaan is in kraakpanden en hun heimat La Zone wordt met de dag populairder, en stilaan heeft men het in de pers over de Luikse scène.

Is het de naam? Geef toe, een beetje wel, want de combinatie Cocaine Piss trekt sowieso uw aandacht zelfs al ben je het doetje van de klas.

Maar toch, hoewel punk an sich nooit dood was, bleek er wel net iets te weinig artistieke zuurstof aanwezig en dat hebben de vier Luikenaars met hun aparte sound perfect weten op te vullen.

Gevolg: Cocaine Piss wist iedereen te charmeren, zelfs degene die nooit voor zijn of haar spiegel een poging ondernam om van zijn kapsel een hanekam te maken.

Het recept mocht u het ondertussen nog niet weten? Songs van pakweg een minuut met een poppy boost. Moesten de Spice Girls ooit de ballen hebben gehad, dan zouden ze ooit een song als Pussy hebben geschreven. Helaas voor hun, kozen ze voor het geslijm van Mama.

Twaalf songs op dertien minuten tijd. Il faut le faire, en je moet er ook maar opkomen om één van de knapste punksongs ooit te schrijven over godbetert een…duif. Ondertussen zijn alle songs instant classics geworden. Vreemd maar waar, bijna meezingers!

Helaas is het vinyltje dat later verscheen op Hypertension Records (het label dat ook The Dancer uitbracht, en ook hun binnenkort te verschijnen opnieuw door Albini-geproducete nieuwe album) is nu ook compleet uitverkocht. En ook hier betaal je een aardige stuiver voor.

Maar kijk, Cocaine Piss zijn lieverds. Vorige zomer trakteerden ze hun fans nog met Piñacolalove, zo waar een heerlijk ouderwetse picture disc, en nu is ook The Poolopnieuw heruitgebracht.

Weeral vlug zijn, want de plaat is geperst op 300 exemplaren en je kan die in drie tinten pis krijgen (helder, geelof oranje) en er zitten ook een heleboel foto’s van de band bij als toemaatje.

Cocaine Piss komt op 1 december naar Sinner’s Day en ook op 12 oktober naar De Casino samen met Gruppo Di Pawlowski.

The Pool kun je hier bestellen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More