Home ReviewsAlbum Reviews CHROME BRULÉE – Kiss The Hiss Volume 3

CHROME BRULÉE – Kiss The Hiss Volume 3

by Bert Geurts

Sinds 2013 steekt het Chrome Brulée-collectief hun passie voor de gouden jaren van de chrome-cassettes niet onder stoelen of banken. De negen vrienden, met opvallende namen als  Alex Mayhem, Michael Shredlove, Joey Crystal, Kid Supreme, Robert Magnet, Ricky Sunset, Tony Johnson en Club Cannibal, delen hun eigenzinnige inbreng door middel van vintage instrumenten en bizarre clips en artwork.

De teaserclip voor hun vierde album Kiss The Hiss Volume 3  is een duidelijk en hilarisch cool bewijs van hun DIY speelplezier. We zien hoe een Indiana Jones-figuur in de diepe jungle een mythisch masker ontdekt en het gebruikt om een Frankenstein-achtig, elektronisch wezen te maken dat elke dansvloer weet in te palmen.

Een cassette vol nostalgie horen we ons zeggen, maar dan met afwisselende, eigenzinnige electro-eilandjes.

Zo horen we in Resurgence een uberfunky bas met een disco climax waarvan je de melodie onmiddellijk gaat meezingen. We hebben meteen de intro van een vette 80’s serie voor ogen. Bij Oversteer gaat de Knightrider nog een versnelling hoger en cruisen we lekker weg uit de dagelijkse corona-miserie.

Joey Crystal en Club Cannibal nemen ons in High Tide, Decisive Action en Rich Girls mee op een sleazy trip door dromerige landschappen vol spacey riedels, begeleid door een zalige downbeat.

De intro van Supinated Grip lijkt eerst een discoknaller in te leiden, maar wordt een heerlijke funky trip waarbij Michael Shredlove alles uit zijn machine weet te halen. Die heerlijk swingende deuntjes en spielerei horen we ook terug bij de italo-disco sound van Tony Johnsons Rising Higher.

Triancholi en Velvetarian tenslotte lijken met hun donkere, dubby ritmes op een obscuur landschap op een verre planeet uit het brein van dit bijzonder collectief.

De nostalgische synthesizer sound blijft in ieder geval de herkenbare rode draad van Chrome Brulée. Op deze plaat staat de sfeer en de ‘coolness’ wat meer centraal, maar live zal dit ongetwijfeld de ons reeds bekende vonken geven.

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More