Home ReviewsAlbum Reviews CHANTAL ACDA & BILL FRISELL – Live At Jazz Middelheim (Glitterhouse/N.E.W.S.).

CHANTAL ACDA & BILL FRISELL – Live At Jazz Middelheim (Glitterhouse/N.E.W.S.).

by Didier Becu

Je moet ze iets harder zoeken tegenwoordig, maar sprookjes bestaan nog. Toen Chantal Acda aan de opnames van haar laatste plaat Bouncing Back begon (door ons omschreven als een plaat waar je als luisteraar eventjes stil van wordt) had de Belgische zangeres met Nederlandse roots meteen Bill Frissell in gedachten.

Promo-Artwork cd

Het bleek voor Chantal tamelijk eenvoudig om de muzikant die werkte met John Zorn, Ryuichi Sakamoto en Elvis Costello te strikken. Een simpele vraag volstond. Chantal mocht naar Amerika trekken en nam er akkoorden op met de legende.

Een samenwerking die klikte, want nadien hadden de twee nog regelmatig contact met elkaar. Toeval of niet, maar in 2016 stonden de twee op Jazz Middelheim geprogrammeerd en in de wandelgangen werd er besloten om holderdebolder een concert te geven.

Het optreden met de in Seattle wonende muzikante werd één van de mooiste muzikale belevenissen uit Chantals carrière. Het mag een wonder heten dat de cd bestaat, want het was helemaal niet de bedoeling om het concert op te nemen.

Dat gebeurde dus wel , en in een klein half uurtje kun je meegenieten van de momenten die Chantal Acda inkadert als één van de mooiste uit haar leven. Zes chansons uit getrokken uit het bejubelde The Sparkle In Our Flaws en natuurlijk ook Bouncing Back.

Als de YouTube-filmpjes bekijkt, dan valt het op hoe ontspannend alles verloopt. De twee weten perfect wat ze moeten doen, gewoon jezelf door de flow van het chanson laten leiden.

Hoewel dit concert is opgenomen op Jazz Middelheim is deze liveregistratie geen jazz, maar horen we die typische Chantal Acda-sound. Feelgoodmuziek zonder de meligheid ervan, wel de kwaliteit van het métier die bovendrijft.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More