Home Belgisch CASABLANCA CARAMBOL COMPANY – Moonlight (2010)

CASABLANCA CARAMBOL COMPANY – Moonlight (2010)

by Filip Verbeeck

Casablanca Carambol Company is een band uit het Lierse. Sinds 2005 zorgt hun recept van pure fifties rock-’n-roll en rockabilly met een knipoog naar country & western à la Johnny Cash voor geslaagde feestjes door heel België en daarbuiten.

De bezetting is al jaar en dag dezelfde: Jan ‘Johnny’ Mortelmans (zang en akoestische gitaar), Jan ‘Lazy Jean’ Claes (gitaar), Erik ‘Little E’ Le Clerq (contrabas) en Pieter ‘Pierre’ Van Steenbeeck (drums).

Hun debuut Moonlight zag het levenslicht in 2010 en geeft een goede indruk waar Casablanca Carambol Company (CCC in de Lierse volksmond) voor staat.

Op Moonlight staan 12 pareltjes die je terug katapulteren in de tijd. Elf songs van CCC zelf en een cover van Charlie Feathers, Nobody’s Woman. Heel het album is een lange nostalgische trip naar de fifties en verveelt geen seconde.

Het album klinkt fantastisch en de band speelt uitmuntend, er is duidelijk veel tijd in de sound en authenticiteit gestoken. CCC bestaat stuk voor stuk uit uitstekende muzikanten die weten hoe ze de juiste vibe moeten creëren. Jan is tevens een excellente songschrijver en begenadigd zanger met een hoog entertainmentgehalte. Luister naar de parlando in Little Girl en geniet! Blijven stilzitten is dan ook onmogelijk tijdens het beluisteren van deze plaat.

Moonlight werd overal met open armen ontvangen en kreeg wereldwijd niets dan lovende kritieken. Recent hebben ze ook een bijdrage geleverd aan Het Geluid Van Lier wat resulteerde in een cover van The Wolfbanes klassieker Where Is The Party. Die is terug te vinden op het Vuil Water album.

CCC is trouwens ook een erg graag geziene gast bij de Radio Modern fifties party’s. Als ze ergens in jouw buurt optreden, doe dan je ‘dancing shoes’ aan en ga zeker kijken. Steun de band, je zal er geen spijt van hebben!

FACEBOOK

FACEBOOK

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More