Home ReviewsAlbum Reviews CARPET WAVES – Inner Weapons (Waveland Records)

CARPET WAVES – Inner Weapons (Waveland Records)

by Ann Cnockaert

Vorige maand kregen we de straffe single Biography van de Duitse band Carpet Waves en onze interesse was meteen gewekt. Vandaag laat het viertal hun nieuwste ep Inner Weapons op de wereld los.

© Martin Pawlusiak / Timo Vogt

Carpet Waves bestaat uit Benjamin Dörfer, Kai Entian, Tim Rummel en Javier Perez Vera. Muzikaal situeert de band zich ergens tussen postpunk, alternatieve rock, dreampop en indie.

Op hun nieuwe ep Inner Weapons beschrijft Carpet Waves het gevoel van verscheurd worden, conflicten met de buitenwereld en de wereld van zichzelf, maar ook de wil om op een gegeven moment alles eruit te schreeuwen om uiteindelijk een plek te vinden in tijd en ruimte.

Het openingsnummer Biography heeft dat typische postpunkgeluid met een sterke ritmesectie en wervelende gitaren. De frustratie en woede komen geleidelijk tot uiting in het krachtige nummer. Op sommige momenten doet het ons wat denken aan Fontaines DC, met diezelfde onderhuidse woede die in de stem van zanger Benjamin naar boven komt.

De woede verdwijnt en de dromerige gitaren nemen het over op Narrow Dream Factory. Een eerder poppy nummer dat naar het einde toe volledig losbarst.

Instrumentale chaos en vervormde afronding worden gevolgd door reflectie in Shadows een donkere postpunktrack doorspekt met heerlijke riffs en atmosferische soundscapes.

Aura is het eerste nummer dat de band schreef in de repetitieruimte na een lockdownpauze van 6 maanden. Het nummer start met dromerige gitaren. De track leunt meer aan bij shoegaze en we horen wel wat invloeden van bands als Slowdive en Ride. Benjamin zingt “If dreams were my weapon tonight” terwijl de gitaren resoneren.

Bij het laatste nummer Void Wilderness, nemen de sombere jaren ’80 het weer over, de kilte verspreidt zich over de expansieve muziek. De leegte wordt doorbroken door staccato drums en gitaren, discontinuïteit en pijn worden bezongen, maar ook bespeeld. Een bijna 7 minuten durende track sluit deze ep in schoonheid af.

Facebook – Instagram – Bandcamp Spotify

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More