Home ReviewsAlbum Reviews CAMERA – Prosthuman (Bureau B)

CAMERA – Prosthuman (Bureau B)

by Patrick Van Hauwaert

De Duitsers van Camera zijn terug en dat betekent meteen weer een feest voor onze oren. Prosthuman zoals de jongste telg heet, telt 10 tracks en opent opnieuw met een knaller van een song. Kartoffelstampf, wat zoveel betekend als stoemp (of zoals we het in West-Vlaanderen zeggen “patat puree”) smijt zichzelf direct in het midden. Met een opzwepend ritme, een typische beat en snijdende riffs is het meteen raak. Kartoffelstampf maakt dan wel gebruik van de geijkte krautrockformule, het resultaat mag er weer zijn. 

Opvolger Alar Alar, zoekt het iets meer in de exotische sferen, terwijl titeltrack Prosthuman opgebouwd wordt rond een arpeggio. Freundschaft tapt uit het donkere vaatje dat we vooral kennen van The Cure maar met El Ley wordt alles wat zonniger en gaan we terug voor een lekkere krautrocktune.

Ook A2 tapt uit hetzelfde vat en net zoals Chords4 is dit redelijk klassieke krautrock. Afsluiten doen we met Harmonite, dat net iets minder rechtlijnig is en wat meer van je aandacht eist.   

Prosthuman is dan wel niet het beste wat deze jongens uitbrachten, maar als meer dan de helft van de tien tracks aangenaam luistervoer zijn, dan valt er niet te morren. De lat lag hoog, zoveel is zeker, maar het is niet omdat je hem niet hoger legt, dat het resultaat niet mag geroemd worden.

Mr. Blue Boogie

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More