Home ReviewsAlbum Reviews BOROKOV BOROKOV – Eerlijk Delen (Rotkat Records)

BOROKOV BOROKOV – Eerlijk Delen (Rotkat Records)

by Didier Becu

Soms gebeurt het. Bandjes die vanuit het niets opduiken en je hart veroveren. Het is een beetje zoals verliefd worden. Vlinders in de buik, niet over die nieuwe liefde kunnen zwijgen en het uitschreeuwen van de daken dat je het hebt gevonden. Klaar voor de schreeuw? Borokov Borokov.

Zelf noemen ze zich gewoonweg vier losbollen die zich op elektronische muziek uitleven. Een uitspraak die zit. Eerlijk Delen is één van de meest gevarieerde plaatjes die we de laatste tijd hebben gehoord. Elektronica in al zijn vormen, en dan nog in de nederpoptraditie.
Er zit wel wat Arbeid Adelt! in Borokov Borokov, al was het maar om de verheerlijking van het absurdisme. Net zoals de band van Vanthilt zijn ook Arne Omloop, Boris Van den Eynden, Noah Melis en Yorgos Tsakiridis goochelaars met woorden, ook al is het soms de eenvoud die zegeviert. Je woorden niet al te serieus nemen, de muziek des te meer.

Twaalf schone liedjes die één voor één fantastisch klinken en je alle kanten van de elektronica laten zien. Wat een wondere wereld toch, zou die Chriet Titulaer mompelen.

Een elektronika-liedje voor iedere mood zo je wil.  Heeft Iemand De Kinderen Gezien. Een vreemde titel om je debuut met te beginnen. Vreemde beeps met galmende geesten, het lijkt wel een futuristische versie van The Addams Family. Een heerlijker begin is ondenkbaar.

En dan wandelen we de disco binnen met Dansende Mensen. Het is waar, als we schrijven dat deze song een zeer hoog Aroma Di Amore-gehalte heeft, maar er zijn ergere dingen in het leven. Het is zelfs subliem…

Roltrappen En Vorkliften. Een mens moet er maar opkomen, maar deze instrumental past perfect bij deze rare voorwerpen.

Nooit gedacht dat we water in de ogen zouden krijgen bij een song die de wereld ingestuurd werd met de titel Appelsap. Nooit denken aan wat niet kan…

Er mag best wat gelachen geworden zonder in Jacques Vermeire-toestanden te belanden : Had Ik Maar Wat Meer Vakantie bijvoorbeeld. Een iewat absurde tekst vol zelfrelativering, of het dagelijkse leven.

Geen elektronica zonder Kraftwerk, en die invloed hoor je dan weer in Woeste Grond.

Omdat iedereen zijn favorietje moet hebben, houden wij het maar op Comfort Zone.

Eerlijk Delen, de mannen van de 11.11.11.-actie zouden het niet beter kunnen bedenken, maar dit is wel een vette plaat. Top!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More