Home Reviews BLEAK – Breathe (Eigen Beheer).

BLEAK – Breathe (Eigen Beheer).

by Didier Becu

Het verhaal van Bleak begon in 2016. Vrij bescheiden, want in feite was het niet meer dan het bedroomproject van Jens Leysen. Maar kijk, als je talent hebt, dan wordt het altijd wel iets groter. Niet alleen werd Bleak een viertal, maar op korte tijd wisten de Antwerpenaren een prachtig concours af te leggen.

Zo haalden ze een finaleplaats bij De Zes (het rockconcours van de TRIX), zaten ze in de selectie voor Humo’s Rock Rally dit jaar en afgelopen weekend stonden ze samen met de Whispering Sons, Lagüna en Public Psyche in Rotterdam op het prestigieuze postpunkfestival Left Of The Dial.

Een ideaal tijdstip voor het viertal om uit te pakken met een gloednieuwe single die je van je sokken blaast, ook al duurt het maar een kleine twee minuten.

In Breathe waar ook een videoclip van Tom Bungeneers bijhoort, hoor je overduidelijk de evolutie van deze band.

Hun vroegere singles werden met voor de hand liggende shoegazevoorbeelden vergeleken, maar op Breathe hoor je toch dat ze een zeer eigen geluid aan het ontwikkelen zijn.

Catchy, zelfs spacy, lekker luid en vooral een song die in het brein blijft nazinderen. Kortom, Breathe is een track die bewijst dat alle lovende woordjes uit het verleden zijn definitieve vorm beginnen te krijgen. Dit maar om te zeggen dat je van Bleak nog veel schoons zult horen.

De eerstvolgende show van Bleak is op 26 oktober in Schoten in JH Kaddish.

Facebook

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More