Home Belgisch BLACK LEATHER JACKET – FFFreaks (Mayway Records).

BLACK LEATHER JACKET – FFFreaks (Mayway Records).

by Didier Becu

Het Antwerpse trio Black Leather Jacket is de laatste maanden niet meer weg te denken van onze podia en de betere hitlijsten. Terecht. Met de hit Village People onder de arm, overtuigden ze onder meer op Rock Herk, Rock Zottegem, Lokerse Feesten en Suikerrock.

Samen met hun vriendjes van Sons worden de drie aanzien als een garagerockband. Dat is ook wel zo, maar op hun nieuwste single FFFreaks willen ze vooral tonen dat ze als band van alle markten thuis zijn, zo lang het maar lawijt maakt.

De nieuwe single is snoeiharde psychedelische rock geworden. Het zal misschien iets minder evident zijn om met deze lading decibels de radiogolven te omarmen, maar het accentueert wel het meesterschap van deze drie. Een song zonder compromissen. Oerdegelijk luid.

De nieuwe single staat (uiteraard) ook op hun debuut Tranquillizer dat op 15 november via Mayway Records verschijnt. Op 29 november wordt die in de Trix voorgesteld, daar zijn nog een paar tickets beschikbaar voor.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More