Home ReviewsAlbum Reviews BITTER MOON & AFTER 5:08 – Berliner Kinder (BlauBlau Records)

BITTER MOON & AFTER 5:08 – Berliner Kinder (BlauBlau Records)

by Patsker Omaer Beguin

Er zijn zo van die albums waarbij de wijze van absorberen en beluisteren een doorslaggevende uitgangsfactor vormt. Berliner Kinder is zo een plaatje dat maar tot volle bloei komt tijdens het beluisteren met de hoofdtelefoon.  De twee Zwitserse duo’s Bitter Moon en After 5:08 knutselden tijdens hun verblijf in Berlijn samen aan elektronische texturen en melodieën. De opnames gebeurden in een sfeer van ontheemding met een gevonden cassetterecorder.

Berliner Kinder omvat zes nummers die zich afwisselend doorheen droomachtige synth pop, ambient en het elektronische scala bewegen. Dit helaas nogal kort uitvallend werkje ontboezemd zweverige sferen met lichte experimentele en psychedelische laagjes in verwerkt. De liedjes met de vocalen duwen zich in de richting van het Engelse elektronische duo Goldfrapp. Op de achtergrond duiken verfijnde elektronisch ritselingen en minimale veldopnames op die alleen met de hoofdtelefoon duidelijk hoorbaar zijn.

Bitter Moon & After 5:08 ontwikkelden tijdens de Berliner Kinder opnames een complexe chemische verbinding. De affiniteit met het verleden en met een niet te bepalen toekomst haakte het viertal vast in hun verblijfsruimte onder de toen doffe en grijze Berlijnse lucht. Het album komt het best tot zijn recht op een stille achtergrond. Berliner Kinder is een onverwachte groeier met interessante elektronische weerspiegelingen en bovendien zeker geen muziek voor in ‘den otto’.

Facebook After 5:08 / Facebook Bitter Moon

Bandcamp After 5:08 / Bandcamp Bitter Moon

linktr.ee bittermoon/ Website BlauBlau Records

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More