Home Belgisch BELTOON: MIND RAYS.

BELTOON: MIND RAYS.

by Didier Becu

Je kan alles verzinnen wat je wil als je het over muziek hebt, maar als je ons met één ding recht doen kan veren uit onze denkbeeldige zetel dan is het rock ’n roll die straight in yer face wordt gebracht. Muziek die zonder omwegen in je smoel ontploft en je daarna met een heerlijk gevoel laat achterblijven. Eén van de bands uit ons land die dat kunnen is het Gentse viertal Mind Rays.

Mind Rays op Roadkill (c) : Trees Rommelaere

Je hoort in hun geluid evenveel Led Zeppelin als The Seeds, maar toch een band met een ontzettend eigen (perfect) geluid. Aangedreven door hoofdmotor Sis Sevens (een man die weet waar een podium voor dient!) zorgen de twee gitaristen Jean-Michel en Christophe en drummer Mikel voor de rest. Getuige het excellente album Nerve Endings dat in 2017 verscheen en de daarbij behorende optredens in binnen -en buitenland.

It’s only rock ’n roll but they like it (c) : Trees Rommelaere

Deze zomer bewees het viertal op Roadkill dat ze het spelen nog lang niet verleerd zijn (waarom zouden ze?) en konden we in Waarschoot de eerste vruchten proeven van de opvolger Course Of Action die net als hun debuut ook op PNKSLM Recordings zal verschijnen. Nog eventjes geduld, want de tweede langspeler komt pas op 25 oktober uit, maar nu is er al een eerste single Makeshift Weaponry gelost. Never change a winning team zeggen ze, en dat doen ze bij Mind Rays ook niet. Snoeiharde psychrock die loopt als een trein en je nu eigenlijk al doet zeggen “die nieuwe plaat gaat verdomd goed zijn!”

Onze beltoon van de dag, en meteen werd aangekondigd dat de nieuwe plaat op 21 november in De Centrale in hun heimat Gent wordt voorgesteld!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More