Home ReviewsAlbum Reviews BAZART – Echo (PIAS)

BAZART – Echo (PIAS)

by Didier Becu

Wat moet je vertellen over een groep die op het moment dat ze nog geen plaat uit had op één dag de Lotto Arena uitverkocht? Een hype? Wie weet is dat zo, maar vooral hebben ze een gat gevonden dat tot op heden niemand anders zag: meng het populaire Oscar & The Wolf-indiegeluid met kleinkunst en je hebt bingo!

Pop in je moerstaal, zoals men in de jaren 80 zei en Bazart mag je dan ook de Doe Maar van dit tijdperk noemen (over groepen die over Anne en Louise zongen, zwijgen we in alle talen).

Na het uitbrengen van hun eerste ep die in april uitkwam is er nu de eerste langspeler. Is het een klassieker geworden? Neen, wel een bloedstollend mooie plaat van een band die wel de hit van het moment is, maar zeker geen ééndagsvlieg is.

Opener Echo is een song die pal op de maag blijft liggen. Het snoetje van zanger Matthieu Terryn doet zonder twijfel heel wat meisjesharten sneller slaan, toch kun je niet zeggen dat Bazart vrolijke muziek maakt. Luister naar de ondertussen grijsgedraaide single Chaos en je weet waarover we het hebben.

Tunnels (als je naar de radio luistert, ken je de tekst inmiddels van voren naar achteren) flirt met de allergrootste kleinkunstenaars. Het genie van Boudewijn De Groot dat je met een gitaargeluidje wegmept van de realiteit naar dromenland.

Lux is zeemzoet, maar omhuld wordt door een onweerstaanbaar ritme dat op één of andere LCD Sound System-plaat kon staan. Zijn we zot geworden? Neen, Bazart heeft wel heel wat fans achter zich die net hun teddybeer de vuilnisbak hebben in gegooid, dat betekent echter niet dat je hun genialiteit zo maar kan wegvegen.

Nacht blijft wat in de middenmaat steken (of misschien hebben we gewoon nog wat luisterbeurten nodig), niemand die ooit dacht dat Goud een Belpopklassieker zou worden toen hij deze track voor het eerst hoorde.

Kloon is intiem, terwijl Open het soort track is dat je luid wil spelen terwijl je met de wagen over de autosnelweg raast. Het licht van de lantaarnpaal is je enige metgezel in de nacht. Zonder is de afsluiter die nog eens aantoont dat Bazart tot grote dingen in staat zal zijn.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More