Home ReviewsAlbum Reviews BARON CRÂNE – Commotions

BARON CRÂNE – Commotions

by Bert Geurts

De Franse progrockers van Baron Crane blazen nieuw leven in hun album Commotions en dit doen ze met een indrukwekkend mix van scheurende metalriffs en hoekige noiserock.

Openingsnummer Firmin vliegt er meteen stevig in. Het blijft van begin tot einde boeien door de strakke drums, de funky, melodieuze baslijn en de psychedelische gitaarsolo.

Het muzikale pallet van deze band is dan wel vrij breed, maar de chemische reactie in Acid Rains zorgt voor een ietwat chaotisch verhaal waar de samenhang wat zoek lijkt. In het daaropvolgende Closing Doors werkt deze afwisseling van stijlen dan weer wel. Het verrassend, oosters getinte tussenstuk mondt uit in een geslaagde climax.

On Rase Les Murs laat ons, ondersteund door de strakke Franse lyrics,  een fijne crossover sound horen. Enkel de overweldigende productie van de gitaar op het einde lijkt ons wat overdreven. Het afsluitende Fifth Stone vat het album van deze band zo’n beetje samen: een psychedelische trip waarin vele genres worden betrokken. De beginnende stonersound vervalt in een jazzy break en eindigt tegen een muur van metaldrones, hysterisch getokkel en onsamenhangende chaos.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More