Home ReviewsAlbum Reviews ASHTORETH – Rites I & II (Cyclic Law).

ASHTORETH – Rites I & II (Cyclic Law).

by Nel Mertens

De nieuwe release van het sjamanistische doomproject Ashtoreth van Antwerpenaar Peter Verwimp is er: Rites I & II brengt twee tracks die je meesleuren in een diepe afgrond van donkere, uiteenlopende, door gitaar aangedreven soundscapes, gebracht door een man die zijn instrument tot het uiterste lijkt te drijven.

De Rites-serie gaat in op het belang van ceremonie en rituelen in ons dagelijks leven. Het gaat over onze verbondenheid met de natuur en de noodzaak om deze verbinding te erkennen en te gebruiken als een versterker van gedachten, ideeën en emoties.

Rite I – Earth

This Soil gathers
mineral thoughts
of Source
and Destination
of all,
binding Sky and Stars
to our
Hearts and Soul.

De tracks beschrijven is niet zo eenvoudig, omdat het echte belevingsmuziek is. Rites Ineemt je van het duister dreigende mee naar een meer open, helend klinkend geluid, terwijl Rites II eerder zacht, geruststellend lijkt te starten. Een ruis op de achtergrond is het enige verontrustende, tot de klanken snijdender worden en steeds buitenaardser klinken. Eén ding is zeker: ze zijn beiden ijzersterk qua opbouw en gelaagdheid!

Dat het album slechts twee tracks bevat van lange duur (20 min. 58 sec. en 16 min. 50 sec.) is een enorme meerwaarde. De muziek neemt op die manier zijn tijd om je mee te nemen op een reis in een trance die je zelf na verloop van tijd ook visueel lijkt vorm te geven en in te kleuren tijdens het beluisteren. Draaikolken van geluiden die in mekaar overvloeien, noise dat angstaanjagend dicht rondom je huid komt kleven: dit is heerlijke doomdrone.

Het album is digitaal, op cd of op vinyl te verkijgen via Bandcamp en is voorzien van erg knap artwork. Een aanrader voor ambient-fanaten!

Website / Facebook / Bandcamp

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More