Home ReviewsAlbum Reviews ASHTORETH/GREY MALKIN – Pilgrim & Pilgrim remix (Deer Trail/Cursed Monk).

ASHTORETH/GREY MALKIN – Pilgrim & Pilgrim remix (Deer Trail/Cursed Monk).

by Bootsie Butsenzeller

Ashtoreth, het solo project van oud Maya ingezetene Peter Verwimp, is in een uiterst productieve periode beland zo blijkt. Dit jaar alleen waren er niet minder dan 5 releases; een live album in samenwerking met Yhdarl, het 23 minuten durende dronefolk anthem Ciuthach, z’n Redemptionwerkstuk op Consouling Sounds en z’n Pilgrim album in samenwerking met Grey Malkin, dat nu ook een remix behandeling krijgt.

Remixen wil in dit geval absoluut niet zeggen, dat Verwimp er Reggie’s op los laat om z’n prachtige melancholische meditatieve duisternis naar de platte dance verdoemenis te helpen. Hij laat gelukkig veeleer gelijkgestemde zielen de tracks op hun manier her-interpreteren.

Is het tongue in cheek bedoeld of niet, wij konden een kleine glimlach alvast niet onderdrukken als het klaterende water van I Am The Story geremixt en geblust wordt door Distant Fires Burning. De drones blijven even duister, maar ze voegen er wel iets meer subtiele kraak ritmiek, wijdse synthpartijen en getokkelde gitaren aan toe.

The Stars Turn Towards Their Ending, waar in het origineel My Precious uit Lord Of The Rings niet veraf is, krijgt samen met The Shivering Mountain twee nieuwe behandelingen. Bone, Leaf & Moss krijgt er zelfs drie. Al noemen de grapjurken Traumasutra & Peter Geysels hun remix Moss_DEF, ze blijven toch weg van hiphop beats.  De kolkende zee én de als strijkers klinkende gitaren van het origineel, worden bij hen vervangen door Amazonewoud geluiden met helaas ook de fluiten die daarbij horen. Stratosphere doet met zijn versie waar hij goed in is, weelderige hypnotiserende synths met een ontvoering naar een ander universum tot gevolg. Maar de winnaar is voor ons Ruairi O’ Baoighill die voor de intro de Hells Bells van AC/DC gaat lenen en verder de sfeer zet met elektronica en iets dat lijkt op de prepared piano sounds van Hauschka, uiterst smaakvol dus.

Dat is overigens het merendeel van zowél de originele Pilgrim als de remixversie, waarin de elementen een hoofdrol spelen en waarvoor sonorische equivalenten voor worden gezocht en mét succes dus.

Pilgrim kwam eerder uit in gelimiteerde cd oplage bij het Engelse Reverb Worship, maar binnenkort dus een nieuwe uitgave die zowél de originele als de remix versie zal verenigen door Verwimp z’n eigen label Deer Trail in samenwerking met het Ierse Cursed Monk. Alles is ook te beluisteren of als download aan te schaffen op de Ashtoreth Bandcamp ! 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More