Home ReviewsAlbum Reviews ASERMOIETUITKOMT – Ode aan Evelien (Zwembroek Records)

ASERMOIETUITKOMT – Ode aan Evelien (Zwembroek Records)

by Geert Mertens

We schrijven het jaar 1987 als in Heist-op-den-Berg ASERMOIETUITKOMT wordt opgericht. Kolderpunk- en hardcore van de bovenste plank. Twee jaar lang speelt de groep het hele land plat om dan te stoppen. Regiogenoten Belgian Asociality gingen door met het gekende latere succes.

Ondertussen zijn we goed dertig jaar verder en kijk, wie verrijst er uit het as? Vorig jaar werd Welle Zen Terug al op de wereld losgelaten en nu is er dus Ode Aan Evelien. Ja, de Evelien die Stan Van Samang en Sean Dhondt in hun witte kousen zette. De titeltrack en bijhorende clip gaan ook over deze Evelien.

Muzikaal niet om achterover van te vallen maar wel leuke pretpunk met zinsneden als “Iedereen heeft mijn gat gezien” en “witte sokken vindt ze geil”. Als apotheose versnelt het nummer. Enige irritante aan het nummer: het geluid van de ‘aankomende berichtjes’ waar het nummer doorspekt mee is. Leuk voor één keer maar nu is het wat te veel.

Geef ons dan maar Multinational, een nummer dat begint met een leuke baslijn en dat op springtempo is geschreven. Ook hier weer leuke en vele tempo-afwisselingen. Corona gaat over – hoe kan het anders – het voorbije jaar en de gekende miserie waar iedereen mee te kampen heeft gehad. Zelfs qua stem leunt zanger Ronny Vermeylen dicht aan bij Mark Vosté van Belgian Asociality.

Onze persoonlijke favoriet is Ballenbad! Een ongetwijfeld geweldig live nummer waarbij de ballen in het rond moeten vliegen en waar je amper op kan stil blijven zitten. Ook leuke tekst: “Ik ben het hoofd van de security van het ballenbad”. Hoe verzin je het!

In totaal staan op de ep vier nummers die afklokken op minder dan acht minuten. 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More