Home ReviewsAlbum Reviews ARSON – Let’s Start A Fire (Nosebleed Records).

ARSON – Let’s Start A Fire (Nosebleed Records).

by Didier Becu

Als een band een song opneemt met David Achter de Molen (zanger van John Coffey), weet je onmiddellijk dat je een groep in handen hebt die de decibels niet schuwen. Lawaaimakers van dienst: het Gentse vijftal Arson.

Arson betekent zo veel als de boel in de fik steken. Zelf vergelijken ze zich met een kassei die zich ergens tussen het Belfort en Sint-Baafs in Gent bevindt. Een die uitsteekt en waar menig voetganger is over gestruikeld. Zelf zijn we de boosdoener nog niet tegengekomen, wel hebben we naar de ep Let’s Start a Fire geluisterd en om er maar meteen een adjectief op te plakken: hij klinkt vettig.

Het verhaal van Arson begint in 2016. Vijf twintigers die al hun sporen verdiend hebben in diverse bands (allemaal bands die sommigen mensen onderbrengen in het vakje geluidsoverlast) besluiten om iets nieuws te doen en daarmee werd Arson een feit. Er is geen decibel gesneuveld, want als de vijf songs één gemeenschappelijke factor hebben, dan is het de ijzingwekkende geluidssterkte.

Een ander opmerkelijk feit: alle songs vrijen met de grens van drie minuten. Muziek zonder tierelantijntjes, straight in your face zoals dat heet, maar zonder ook maar één seconde te vergeten dat het om muziek draait en dat de melodie dus ook van tel is!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More