Home ReviewsAlbum Reviews ARLO PARKS – Collapsed In Sunbeams (Transgressive Records)

ARLO PARKS – Collapsed In Sunbeams (Transgressive Records)

by Bart Verlent

Ook al bracht de Londense Arlo Parks al twee ep’s uit, toch wordt deze singer-songwriter nu pas echt gehypet. In eigen land is ze de lieveling van de pers en BBC-radio en heeft ze een resem bekende fans zoals Billie Eilish, Florence Welch, Michelle Obama, Angel Olsen en Wyclef Jean. Phoebe Bridgers vroeg Arlo om samen met haar Fake Plasic Trees van Radiohead te coveren en ook is ze te horen op de nieuwe Glass Animals single Tangerine. Met andere woorden deze 20-jarige Arlo Parks is de artiest van het moment, toch als we de Britse pers mogen geloven…

(c) Arlo Parks

Door haar ouders werd ze fan van Fela Kuti en Otis Redding. Op haar dertiende ging ze meer op zoek naar haar eigen invloeden en die vond ze bij: King Krule, Kendrick Lamar, MF Doom, Jimi Hendrix, David Bowie, Keaton Henson, Sufjan Stevens en Julien Baker. Met deze eclectische muzikale smaak ging ze aan de slag om haar eigen geluid te creëren.

Krijgen we dan op Collapsed In Sunbeams zo’n origineel geluid? Niet echt, we krijgen luchtige popnummers waar de invloed van hiphop en soul duidelijk in te horen is. Er staan zeker geen slechte songs op de plaat maar we kunnen ze vooral vergelijken met het debuut van Lauryn Hill The Miseducation Of Lauryn Hill. Alhoewel Parks niet rapt zoals Hill maar meer zingt of gewoon haar tekst vertelt. Ook kunnen we nu niet echt zeggen dat deze Britse zangeres zo’n verbluffende soulstem heeft.

Natuurlijk is het debuut van Arlo Parks geen slechte plaat, maar we worden er niet echt door weggeblazen. Haar songs zijn pure pop, en binnen het genre zijn we dan toch meer te vinden voor Lianne La Havas die wél een verbluffende stem heeft en originelere composities aflevert. “Don’t believe the hype” zei Public Enemy ooit en ze hebben meer dan gelijk.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More