Home ReviewsAlbum Reviews ANDY SHAUF – Wilds

ANDY SHAUF – Wilds

by Bert Geurts

De Canadese singer-songwriter Andy Shauf zet met het album Wilds een logische verderzetting van het in 2020 verschenen The Neon Skyline. We krijgen een selectie van negen songs te horen uit zijn uiterst productieve schrijfperiode van de laatste jaren.

Het geeft ons een andere kijk in de mindset van Shaufs unieke indiefolkuniversum, waarbij al snel blijkt dat de rode draad doorheen het album de immerbekende ups-and-downs zijn in een relatie.

De zomerse bries bij openingsnummers Judy en Spanish On The Beach vertelt over de ontmoetingen met meisjes die je van je sokken blazen. Jaywalker laat ons zorgeloos cruisen door het leven waarbij de roadtrip met Judy op Television Blue die ‘road to nowhere’ haast beeldend bevestigd.

Andy hunkert naar bevestiging en erkenning, naar zichzelf op Call en ook naar de mislukte liefde op Believe me. Judy blijft in ieder geval duidelijk in zijn hoofd spoken op zijn kamer alleen in Green Glass, of tijdens een avondje stappen bij Wicked and Wild.

Ongetwijfeld herkennen we deze gevoelens en zijn er periodes in ons leven geweest waar we voor dezelfde keuzes stonden. En als zelfs Barack Obama graag naar deze boeiende verhalenverteller luistert, mogen we veronderstellen dat het de moeite waard is om naar zijn muziek te luisteren.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More