Home ReviewsAlbum Reviews AN-SOFIE NOPPE – Peist A Mi (Eigen Beheer).

AN-SOFIE NOPPE – Peist A Mi (Eigen Beheer).

by Jan Van Coppenolle

In 2018 bracht An-Sofie Noppe ons het album Wij Blijven Hier. Haar ep Peist A Mi is… ja how… anders.

(c) : AN-SOFIE NOPPE

Om te beginnen, het is in het West-Vloams te doen deze keer en dat is wennen. Bovendien is de productie ook anders dan op Wij Blijven Hier. Flirtend met trip-hop en dreampop klinken de nummers een pak weemoediger. We durven ook zeggen: een beetje minder braaf, maar wel zonder te grote risico’s te nemen.

Het titelnummer Peist a Mi blijft al na een paar luisterbeurten plakken, net zoals O Je Goat. Dat is een duet Poperinge-Zulte met Wouter Berlaen en heeft en een al even klevend refrein.

An-Sofie speelt met de woorden en klanken en er zit ook veel eerlijkheid in de nummers. Zoals op Ni Van Ier, een onrustige beat die openbreekt in een kwetsbare bekentenis. Ook in Optie hoor je terug dat de stem deel uitmaakt van de ritmesectie.

Fanfare sluit de coherente ep af. Vijf liedjes die absoluut in de playlist van een welbepaalde zender van de Vlaamse radio-omroep zouden passen.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More